Пентагонът потвърди, че е влязъл в контакт с Илон Мъск във връзка

...
Пентагонът потвърди, че е влязъл в контакт с Илон Мъск във връзка
Коментари Харесай

Пентагонът: Има и други, не е само Starlink!

Пентагонът удостовери, че е влязъл в контакт с Илон Мъск във връзка с настояванията му държавното управление на Съединени американски щати да стартира да заплаща на Starlink за даване на сателитни връзки на въоръжените сили.

Това заяви заместник-говорителят на Пентагона Сабрина Синг, която беше представена от журналистката Кейтлин Дорнбос в " Туитър ".

Пентагонът също така не изключва опцията за сътрудничество между украинските военни и други сателитни и интернет оператори.

" Разбира се, има и други сателитни оператори. Не съм упълномощена да посочвам имената на фирмите, с които преговаряме, само че знаем, че има освен SpaceX. Има и други организации, с които сигурно можем да работим ", съобщи заместник-прессекретарят на Пентагона.

Припомняме, че през днешния ден създателят на SpaceX Илон Мъск удостовери информацията, че към този момент не възнамерява да финансира гратис услугите на Starlink за Украйна.

Това идва след новините, че SpaceX се е обърнала към Пентагона с молба да финансира ежемесечно услугите на Starlink в Украйна. В писмото компанията декларира, че не е в положение " да дарява в допълнение терминали на Украйна или да финансира съществуващи терминали за неустановен интервал от време ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР